Uutiset

Vuokkiniemen Kylätalo valittiin vuoden 2019 parhaaksi etnokulttuurikeskukseksi

Kirjoittanut: admin
Julkaistu: 16.3.2020
Asiasanat: Vienan Karjala

Vuokkiniemen Kylätalo on valittu äskettäin vuoden 2019 parhaaksi etnokulttuurikeskukseksi Karjalan tasavallassa. Kunnianosoituksen antoi Etnokulttuurikeskusten ja -järjestöjen yhdistys Ассоциация ”ЭХО” (Englanniksi: Echo Association). Kylätalossa järjestetään jatkuvasti monenlaista harrastus- ja opintotoimintaa sekä juhlia. Kylätaloa johtaa Julia Filippova.

Vuokkiniemen 400-vuotisjuhlavuosi antaa tänä vuonna erityistä aihetta tapahtumien toteuttamiseen.

Omaa 15-vuotista taivaltaan juhliva musiikkijuhla Sommelo järjestetään kesällä myös Vuokkiniemessä. Sommelo 2020 vierailee kylässä 28. kesäkuuta 2020.

Vuonna 2017 Vuokkiniemi oli suomalais-ugrilainen kulttuuripääkaupunki. Kylätalon tapahtumia voi seurata Facebookista: https://www.facebook.com/groups/vuokkiniemenkylatalo.

Lisää kunnianosoituksen antaneesta yhdistyksestä englanniksi: http://en.etnoecho.ru/

Kuva: Vuokkiniemen kylätalon lava on Katja-ryhmälle erittäin tuttu esiintymispaikka. Ilman sitä moni juhla jäisi kovin puutteelliseksi. Kuva (vuodelta 2017): Aila-Liisa Laurila

Lue nämäkin:

Viikon 13 karjalankieliset radiouutiset Yle Areenassa

Viikon 13 karjalankieliset radiouutiset Yle Areenassa

Tämän viikon tärkein aihe on luonnollisesti koronatilanne Suomessa, mutta myös kuka valitsee Finlandia-palkinnon saajat, sekä sääksien pesintä suorassa verkkolähetyksessä. Lisää Yle Areenassa: https://areena.yle.fi/audio/1-50436349

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.