Uutiset

Kuva, kartta ja kirkonkirja

Anna palautetta Sampo-tietokannasta ja auta sen kehittämisessä vielä paremmaksi

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 29.3.2022
Asiasanat: tutkimus

Karjalan Sivistysseura kerää Sampo-tietokannan käyttäjiltä palautetta tietokannan käytöstä, käyttäjien tyytyväisyydestä sekä kehitysehdotuksia tietokannan toiseen kehitysvaiheeseen, joka on käynnistynyt kevään aikana.

Sampo-tietokanta on ollut käytössä vuodesta 2015 ja se on löytänyt uskollisen käyttäjäkuntansa, sillä sivulatauksia kertyy kuukausittain useita tuhansia. Käytetyintä sisältöä Sammossa ovat hakuruudun lisäksi paikka-, henkilö- ja sukuhakemistot sekä karjalaisten miesten ja naisten nimet. Myös Karjalan Heimo -lehden aineistoja ja valokuvia haetaan runsaasti.

Vastaamalla vaikutat tietokannan kehittämiseen

Hiekkatie metsän keskellä

Käyttäjäkyselyyn voi vastata 11.4.2022 klo 24.00 saakka osoitteessa: https://link.webropol.com/s/sampokysely

Karjalan Sivistysseuran tavoitteena on kehittää Sampo-tietokantaa niin, että se palvelisi käyttäjiä entistä paremmin. Tämän vuoksi seura päätti kyselyn avulla kuunnella Sammon käyttäjien toiveita ja palautteita kehittämisen suhteen. Palaute Sammosta on arvokasta sisältöä kehittämistyöhön.

Vastaaminen vie aikaa vain noin 3–5 minuuttia. Kyselyyn voi vastata täysin nimettömänä. Nimen ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan vapaavalintainen kirjapalkinto seuran verkkokaupan valikoimista.

Suosittu tietokanta on vakiinnuttanut paikkansa suku- ja historiantutkijoiden keskuudessa

Kaikille avoin ja maksuton tietokanta mahdollistaa materiaalin etsimisen yhdestä paikasta. Sampo-tietokannassa olevien dokumenttien määrä on nyt noin 15 000, ja digitoituja metrikka-, rippi- ja valvontakirjoja sekä muuta aineistoa tallennetaan jatkuvasti palveluun.

Lehden kansi, jossa on mustavalkoinen kuva neljästä miehestä vihreällä taustalla ja yläreunassa lukee karjalan heimoSampo on Karjalan Sivistysseuran perustama karjalaisista suvuista ja Karjalan historiasta kiinnostuneille suunnattu tietokantapalvelu. Tietokantaan on koottu KSS:n hallussa olevaa tietoa ja asiakirjoja. Aineisto keskittyy KSS:n perinteisille toiminta-alueille Vienan Karjalaan, Aunukseen ja Raja-Karjalaan. 

Tietokannan aineisto koostuu Karjalan Heimo -lehdessä ja sitä edeltäneissä lehdissä julkaistuista artikkeleista, juuriltaan karjalaisten tutkijoiden tuottamasta tutkimusaineistosta, kartoista sekä Karjalan ortodoksisten seurakuntien kirkonkirjoista. Aineistoon on merkitty siinä käsitellyt suvut, henkilöt, paikat ja asiasanat.

Lue nämäkin:

Nedälin 16 Yle Uudizet karjalakse Yle Areenassa

Nedälin 16 Yle Uudizet karjalakse Yle Areenassa

Suomen halličus piäzi kehysriihes kolmen miljardan euron siästötavoitteheh. Läs puolet siästölöis kerävytäh leikkuandois da puolet veronnostandois. Suurin vuitti veronnostandois roih ylehizen arvonližäveron nostamizes 25,5 (kahtehkymmeneh viideh pilku viideh)...

Yle Uudizet karjalakse: Kalevan kižat pietäh Poris 2027

Yle Uudizet karjalakse: Kalevan kižat pietäh Poris 2027

Piäkuva: Iellizen kerran Kalevan kižat organizuittih Poris vuvvennu 2015. Arhiivukuva. Kuva: Tapio Pukkila / Yle Pori sai piettäväkse ylehissportan Kalevan kižat vuvvennu 2027. Neččih dieloh näh suovattan piätti Suomen Sportuliiton liittovaldivosto. Yle Uudizet...

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.