Uutiset

Kuva, kartta ja kirkonkirja

Anna palautetta Sampo-tietokannasta ja auta sen kehittämisessä vielä paremmaksi

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 29.3.2022
Asiasanat: tutkimus

Karjalan Sivistysseura kerää Sampo-tietokannan käyttäjiltä palautetta tietokannan käytöstä, käyttäjien tyytyväisyydestä sekä kehitysehdotuksia tietokannan toiseen kehitysvaiheeseen, joka on käynnistynyt kevään aikana.

Sampo-tietokanta on ollut käytössä vuodesta 2015 ja se on löytänyt uskollisen käyttäjäkuntansa, sillä sivulatauksia kertyy kuukausittain useita tuhansia. Käytetyintä sisältöä Sammossa ovat hakuruudun lisäksi paikka-, henkilö- ja sukuhakemistot sekä karjalaisten miesten ja naisten nimet. Myös Karjalan Heimo -lehden aineistoja ja valokuvia haetaan runsaasti.

Vastaamalla vaikutat tietokannan kehittämiseen

Hiekkatie metsän keskellä

Käyttäjäkyselyyn voi vastata 11.4.2022 klo 24.00 saakka osoitteessa: https://link.webropol.com/s/sampokysely

Karjalan Sivistysseuran tavoitteena on kehittää Sampo-tietokantaa niin, että se palvelisi käyttäjiä entistä paremmin. Tämän vuoksi seura päätti kyselyn avulla kuunnella Sammon käyttäjien toiveita ja palautteita kehittämisen suhteen. Palaute Sammosta on arvokasta sisältöä kehittämistyöhön.

Vastaaminen vie aikaa vain noin 3–5 minuuttia. Kyselyyn voi vastata täysin nimettömänä. Nimen ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan vapaavalintainen kirjapalkinto seuran verkkokaupan valikoimista.

Suosittu tietokanta on vakiinnuttanut paikkansa suku- ja historiantutkijoiden keskuudessa

Kaikille avoin ja maksuton tietokanta mahdollistaa materiaalin etsimisen yhdestä paikasta. Sampo-tietokannassa olevien dokumenttien määrä on nyt noin 15 000, ja digitoituja metrikka-, rippi- ja valvontakirjoja sekä muuta aineistoa tallennetaan jatkuvasti palveluun.

Lehden kansi, jossa on mustavalkoinen kuva neljästä miehestä vihreällä taustalla ja yläreunassa lukee karjalan heimoSampo on Karjalan Sivistysseuran perustama karjalaisista suvuista ja Karjalan historiasta kiinnostuneille suunnattu tietokantapalvelu. Tietokantaan on koottu KSS:n hallussa olevaa tietoa ja asiakirjoja. Aineisto keskittyy KSS:n perinteisille toiminta-alueille Vienan Karjalaan, Aunukseen ja Raja-Karjalaan. 

Tietokannan aineisto koostuu Karjalan Heimo -lehdessä ja sitä edeltäneissä lehdissä julkaistuista artikkeleista, juuriltaan karjalaisten tutkijoiden tuottamasta tutkimusaineistosta, kartoista sekä Karjalan ortodoksisten seurakuntien kirkonkirjoista. Aineistoon on merkitty siinä käsitellyt suvut, henkilöt, paikat ja asiasanat.

Lue nämäkin:

Viikon 39 karjalankieliset radiouutiset Yle Areenassa

Viikon 39 karjalankieliset radiouutiset Yle Areenassa

Helsingin käräjäoikeudessa on alkanut tällä viikolla poikkeuksellinen oikeudenkäynti, jossa arvioidaan sika-influenssa-rokotteen ja narkolepsian syy-yhteyttä seitsemän sairastuneen osalta. Kuluttajien luottamus talouteen saavutti syyskuussa jälleen uuden pohjalukeman,...

Uusi Pieni suomi-karjala sanakirja vapaasti saatavilla

Uusi Pieni suomi-karjala sanakirja vapaasti saatavilla

Karjalan Sivistysseuran pääsivuilla on julkaistu Oppimateriaalit-osiossa uusi Pieni suomi-karjala sanakirja. Sanakirjan ovat laatineet Euroopan kielten päivän 26.9. innoittamana Olga Karlova, Katerina Paalamo ja Natalia Giloeva. Sanakirjassa karjalan eri murteet on...

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.