Menneet tapahtumat

Piirroshahmojen joukko kävelee käsi kädessä

Heimopäivät lähestyvät – nyt laajennettuna

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 15.1.2020
Asiasanat: heimopäivät

Karjalan Sivistysseuran heimopäivät vietetään tänä vuonna Helsingissä hotelli Arthurissa 18.–19.4. Päivien teemana on On monta eri Karjalaa. Ohjelma koostuu lauantaina yhteisötapaamisista, sukututkimusklinikasta, vuosikokouksesta sekä tee- ja tarinaillasta. Sukututkimusklinikalla paneudutaan kuuntelemaan ja miettimään miten sukutiedoista mennään kohti sukutarinaa. Esimerkkinä on Aino Untamalan koostama tarina Moamoni Maria, joka julkistetaan heimopäivillä. Pekka Vaara, Aino Untamala ja Toni Saarinen johdattavat aiheeseen. Osallistujat voivat halutessaan esitellä omia materiaalejaan, joista haluaisivat tehdä julkaisun.

Sunnuntaina sukututkimusklinikalla aiheena on Autosomaalitestit perinteisen sukututkimuksen tukena ja asiantuntijoina Sari Karjalainen ja Timo Rossi. Juhlapuheen pitää emeritusprofessori Timo Vihavainen.

Heimopäivien vietto aloitetaan jo perjantaina, jolloin klo 13–16.30 järjestetään historiaseminaari. Sen puhujina ovat emeritaprofessori Lea Siilin, professori Anneli Sarhimaa, KSS:n varapuheenjohtaja, historioitsija Pekka Vaara, professori Seija Jalagin sekä dosentti Irina Takala.

Perjantaina kokoonnutaan klo 17 Kansalaistorille, jossa tunnetun petroskoilaisen kansantanssiryhmän vetäjän Andrei Anisimovin johdolla vedetään karjalainen piiritanssi eli kruuga. Mukaan kutsutaan kaikki vauvasta vaariin. Kruuga järjestetään yhteistyössä Karjalan Liiton ja Karjalazet Nuoret Suomes – Karjalaiset Nuoret Šuomešša -yhdistyksen kanssa.

Lue nämäkin:

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.