Artikkelit

Karjala-lehti kirjoittaa sukututkimuksen haasteista

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 1.4.2020
Asiasanat: tutkimus

Mielikuvat sukututkimuksesta ovat vaihtuneet perinteisten paperisten lähteiden ja mikrofilmien rapinasta innostaviin, nopeasti tavoitettaviin digiympäristöihin ja vaivattomuuteen. Tutkimusta ohjaava ajattelu, lähteiden lukutaito, aineistojen hahmottaminen ja hajulla olo arkiston tiedoista eivät ole kadonneet, vaan sukututkija joutuu näkemään vaivaa ja innoittumaan asiastaan yhä uudelleen.

Tutkimus vaatii myös kärsivällisyyttä ja varsinkin alkuun paljon opettelua. Se on myös jatkuvaa seurustelua historian ja erimuotoisten tietolähteiden parissa.

Toimittaja Lea Tajakka haastatteli Karjalan Sivistysseuran sukututkimustoimikunnan puheenjohtaja Santeri Palviaista sukututkimuksen saloista.

Lue lisää: https://www.karjalansivistysseura.fi/sampo/sites/default/files/dokumentit/Karjala-lehti260320.pdf

Kuva: Lea Tajakka/Karjala-lehti

Lue nämäkin:

Lahtin minä Läkköiläh: Niäšäštä kniäsöih

Lahtin minä Läkköiläh: Niäšäštä kniäsöih

Piäkuva: Kemin ujestin Knäšöin kylä, 1896–1907. Oikiella on Pyhän Jyrin kirikkö, XIX vuosišata. Kuva: Knäšöi – Miun kotimua VK-ryhmä Knäšöin kylä, kumpašešta tulou tämä kertomuš, vuoteh 1938 kuulu Karjalah, nyt še kuuluu Murmanskin aloveheh. Oli aikoja, konša šielä...

Sanasuarele käynnyh rahvas

Sanasuarele käynnyh rahvas

Vara venehty ei kua. “Oma Mua” tariččou vuadijale lugijale karjalankielizii čomevuksii. Sidä, midä hyvin maltettih paista enne, meijän ezi-ižät, meijän syndyzet. Hyö suadih paista čomasti, čökkijen pädevän sanazen omah virkeheh libo ynnällizen sananpiän jogapäiväzeh...

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.