Artikkelit

Karjala-lehti kirjoittaa sukututkimuksen haasteista

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 1.4.2020
Asiasanat: tutkimus

Mielikuvat sukututkimuksesta ovat vaihtuneet perinteisten paperisten lähteiden ja mikrofilmien rapinasta innostaviin, nopeasti tavoitettaviin digiympäristöihin ja vaivattomuuteen. Tutkimusta ohjaava ajattelu, lähteiden lukutaito, aineistojen hahmottaminen ja hajulla olo arkiston tiedoista eivät ole kadonneet, vaan sukututkija joutuu näkemään vaivaa ja innoittumaan asiastaan yhä uudelleen.

Tutkimus vaatii myös kärsivällisyyttä ja varsinkin alkuun paljon opettelua. Se on myös jatkuvaa seurustelua historian ja erimuotoisten tietolähteiden parissa.

Toimittaja Lea Tajakka haastatteli Karjalan Sivistysseuran sukututkimustoimikunnan puheenjohtaja Santeri Palviaista sukututkimuksen saloista.

Lue lisää: https://www.karjalansivistysseura.fi/sampo/sites/default/files/dokumentit/Karjala-lehti260320.pdf

Kuva: Lea Tajakka/Karjala-lehti

Lue nämäkin:

Olemma omat omien kešeššä

Olemma omat omien kešeššä

Tverinkarjalazien pieni delegatsii kävyi tuandoi Karjalan tazavaldah tuttavumah meijänpuolizien karjalazien hommih da vaihtelemah kuulumizii. Käyndykohtinnu oldih Karjalan Kielen Kodi Vieljärvel, Priäžän etnokul’tuurukeskus, Petroskoin resursukielikeskus. Karjalan...

Paimoit torvie puhutah…

Paimoit torvie puhutah…

Mennytvuon kezäl 2022 kävyimmö ruadomatkah Anuksen piirih. Vuitin materjualois panimmo tallele yhtes Petroskoin konservatourien muuzikantutkijoinke, sendäh pagizimmo rahvahienke ven’akse. Yhtelläh pidäy sanuo, ku 1930-1960-luguloil roinnuot anukselazet ylen hyvin...

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.