Artikkelit

Karjala-lehti kirjoittaa sukututkimuksen haasteista

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 1.4.2020
Asiasanat: tutkimus

Mielikuvat sukututkimuksesta ovat vaihtuneet perinteisten paperisten lähteiden ja mikrofilmien rapinasta innostaviin, nopeasti tavoitettaviin digiympäristöihin ja vaivattomuuteen. Tutkimusta ohjaava ajattelu, lähteiden lukutaito, aineistojen hahmottaminen ja hajulla olo arkiston tiedoista eivät ole kadonneet, vaan sukututkija joutuu näkemään vaivaa ja innoittumaan asiastaan yhä uudelleen.

Tutkimus vaatii myös kärsivällisyyttä ja varsinkin alkuun paljon opettelua. Se on myös jatkuvaa seurustelua historian ja erimuotoisten tietolähteiden parissa.

Toimittaja Lea Tajakka haastatteli Karjalan Sivistysseuran sukututkimustoimikunnan puheenjohtaja Santeri Palviaista sukututkimuksen saloista.

Lue lisää: https://www.karjalansivistysseura.fi/sampo/sites/default/files/dokumentit/Karjala-lehti260320.pdf

Kuva: Lea Tajakka/Karjala-lehti

Lue nämäkin:

Työ kultua myöten kävelettä

Työ kultua myöten kävelettä

Šiivo ta puhtahuš Karjalaiset ollah kuulusat puhtahuon pitäjät. Lapšija peštih tuohiropehissa. Niissä še i lapšen vuattiet peštih, erikseh aikuhisien vuatteista ta eri muilalla. Yhtehisie vuatteita peštih puisissa kartoissa ta huuhottih toiseh paikkah jyššetyššä...

Šoijen čuaritar, karpalo

Šoijen čuaritar, karpalo

Tällä marjalla on monen monta lisänimie: šitä šanotah marjojen čuarittarekši, elämän marjakši, pohjoisviinimarjakši, šuon liäkäriksi. Šuomättähien šammalešša rušottavat karpalon marjat muanitetah, onnakko monta hikie lähtöy, kuni šuat kerätä aštien täyvekši. Ka...

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.