Tapahtumat

Vihreä veneen muotoinen logo

Karjalainen sukuni -webinaarisarjan luento 1. joulukuuta kutsuu kuulijat tutustumaan Suvannon kylään ja sen asukkaisiin

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 1.12.2022

Syksyn viimeisen luennon pitää Samppa Rohkimainen otsikolla ”Vasselein laulut – Pistojärven Suvannon kylän asukkaat”. Webinaarisarja jatkuu keväällä 2023.

Torstaina 1.12. klo 18 alkaen Samppa Rohkimaisen esityksessä ”Vasselein laulut” keskitytään Vienan Karjalassa sijaitsevaan Pistojärven Suvannon kylän ympäristöön ja sen asukkaiden tarinoihin. Tarinat ovat peräisin esiintyjän isältä Ville Rohkimaiselta, jolta on kerätty mittava määrä kansanperinnettä, kylän asukkaiden elämänkohtaloita sekä sota- ja evakkoajan kokemuksia.

Esityksen lopussa haastatellaan Ville Rohkimaista, joka on syntynyt vuonna 1935 Pistojärven Suvannon kylässä Vienan Karjalassa. Ville Rohkimainen on vienankarjalaisen kansanperinteen taitaja sekä viimeinen elossa oleva Suvannossa ennen vv. 1939–1944 sotia syntynyt henkilö.

Webinaarit striimataan Karjalan Sivistysseuran YouTube-kanavalla https://www.youtube.com/channel/UCq-GMy7uxYTJz2PijuEfsmA. Jokaisen luennon tallenne on katsottavissa myös myöhemmin samasta linkistä.

Osallistujat ovat tervetulleita keskustelemaan YouTuben chatin kautta – omia kysymyksiään voi esittää luennon aikana ja sen jälkeen. Luennoitsija ja moderaattorit vastaavat luennon päätyttyä kysymyksiin.

Karjalan Liiton ja Karjalan Sivistysseuran ja Karjalaisten Sukuyhteisöjen Liiton suuren suosion saanut webinaarisarja Karjalainen sukuni jatkui syksyllä 2022.  Neljä webinaaria striimattiin syyskuusta joulukuuhun torstaisin kerran kuukaudessa kello 18 alkaen Karjalan Sivistysseuran YouTube- kanavalla. Jokaisen luennon tallenne on katsottavissa myös myöhemmin Karjalan Sivistysseuran nettisivuilla Tallenteet-osiossa: https://www.karjalansivistysseura.fi/tarinat/tallenteet/

Tammikuussa 2021 käynnistynyt webinaarisarja herätti valtavaa kiinnostusta – aiempia luentoja on katsottu Karjalan Sivistysseuran YouTube-kanavalla jo yli 15 000 kertaa. Webinaarisarja jatkuu keväällä 2023.

Lue lisää syksyn esitelmistä KSS:n ajankohtaiskanava Uutisčupussa: https://uutiscuppu.karjalansivistysseura.fi/suosittu-karjalainen-sukuni-webinaarisarja-jatkuu-8-9-2022/

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Tervetuloa karjalaisten sukujen kiinnostavaan maailmaan!

Lue nämäkin:

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.