Uutiset

Onnea, Karjalan Sanomat

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 5.10.2020
Asiasanat: historia, uutiset

Petroskoissa ilmestyvä suomenkielinen sanomalehti Karjalan Sanomat täyttää 100 vuotta 5.10.

Karjalan Sivistysseura onnittelee!

Lehti on ilmestynyt 100-vuotisen taipaleensa aikana useilla eri nimillä, kuten esimerkiksi Karjalan Kommuuni ja Punainen Karjala. Lehti on aina ollut suomenkielinen, lukuun ottamatta vuosia 1938–1940, jolloin se ilmestyi Sovetskoi Karelija-nimisenä karjalan kielellä (ns. bubrihinkarjalaksi). Sitä kirjoitettiin kyrillisin aakkosin.

Karjalan Sivistysseura välittää Suomeen lehteä pdf-muotoisena. Lehti ilmestyy viikoittain sähköpostiin.

Lehden tilausmaksu on 30 euroa vuosikerta. 100-vuotisjuhlan kunniaksi Karjalan Sanomat antaa vuodeksi 2021 lehden uusille tilaajille tämän loppuvuoden lehdet maksutta tulijaislahjana.

Tilaukset osoitteeseen toimisto@karjalansivistysseura.fi

Lue nämäkin:

Viikon 39 karjalankieliset radiouutiset Yle Areenassa

Viikon 39 karjalankieliset radiouutiset Yle Areenassa

Helsingin käräjäoikeudessa on alkanut tällä viikolla poikkeuksellinen oikeudenkäynti, jossa arvioidaan sika-influenssa-rokotteen ja narkolepsian syy-yhteyttä seitsemän sairastuneen osalta. Kuluttajien luottamus talouteen saavutti syyskuussa jälleen uuden pohjalukeman,...

Uusi Pieni suomi-karjala sanakirja vapaasti saatavilla

Uusi Pieni suomi-karjala sanakirja vapaasti saatavilla

Karjalan Sivistysseuran pääsivuilla on julkaistu Oppimateriaalit-osiossa uusi Pieni suomi-karjala sanakirja. Sanakirjan ovat laatineet Euroopan kielten päivän 26.9. innoittamana Olga Karlova, Katerina Paalamo ja Natalia Giloeva. Sanakirjassa karjalan eri murteet on...

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.