Uutiset

Sampo-tietokanta uudistuu

Kirjoittanut: Pekka Vaara
Julkaistu: 27.4.2023

KSS:n ylläpitämään Sampo-tietokantapalveluun on kuluneen talven aikana toteutettu mittava uudistus. Uudistus oli välttämätön palvelun teknisen alustan vanhenemisen takia. Samalla oli tilaisuus päivittää palvelun ulkoasua ja toteuttaa eräitä käyttäjien toivomia uudistuksia. Muun muassa Sammon laajaa valokuva-arkistoa voi nyt selata suoraan etusivulla olevasta painikkeesta.

Suurin uudistus on hakutoiminnoissa. Hakusanalla tapahtuvaa hakua voi nyt kohdistaa aineistojen otsikkotietoihin, kuten vanhassa Sammossa, ja myös aineistojen sisältöön. Hakua voi myös rajata aineistojen kohdistustietojen ja kohdevuosien mukaan.

Uuden tarkennetun haun näkymä.

Linkki uudistuneeseen Sampoon: https://sampo.karjalansivistysseura.fi/

Etusivulla olevien info-painikkeiden alta löytyy ohjeita hakutoimintojen käyttäjille.

Uusi Sampo on vielä käyttöönottovaiheessa, joten virhetoimintoja voi tulla esiin. Niistä ja mahdollisista kehittämistoiveista toivomme viestejä sähköpostilla toimisto@karjalansivistysseura.fi

Lue nämäkin:

Nedälin 38 karjalankielizet uudizet Yle Areenassa

Nedälin 38 karjalankielizet uudizet Yle Areenassa

Halličus on suannuh valmehekse omat nevvottelut tulien vuvven talovusarvivoezitykseh näh. Halličuksen b’udžiettuezitys on 11 (yksitostu) da puoli miljardua euruo alijiämähine. Kelan mugah halličusprogramman siästöt ollah vai ylen pieni vuitti kaikis sen maksettavis...

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.