Menneet tapahtumat

Tampere laulaa ja soi

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 3.3.2023

Tervetuloa konserttiin 23. huhtikuuta klo 13-16

Konsertti on avoin kaikille!

Karjalan Sivistysseura ja Suomalais-ugrilainen kulttuuripääkaupunki Kuhmo järjestävät yhteistyössä Sugrit lavalla -konsertin seuran heimotapaamisen yhteydessä 23. huhtikuuta. Luvassa on suomalais-ugrilaista folkia, poppia ja runolaulua, sekä lopuksi tanssia!

Konsertti järjestetään kello 13.00-16.00 Tampereen työväentalolla, osoitteessa Hämeenpuisto 28.

Konsertti on maksuton, mutta yleisön on varmistettava paikkansa KSS:n verkkokaupassa: https://www.karjalansivistysseura.fi/kauppa/heimopaivien-konsertti-23-4-2023/. Ostamalla 0 euroa maksavan tuotteen ”Sugrit lavalla -konsertti 23.4.2023” saat sähköpostiisi vahvistuksen, joka toimii konsertin lippuna. Pidä sähköpostivahvistus saatavilla tulostettuna tai puhelimessa.

Sugrit lavalla: Anne-Mari Kivimäki trio, Iki-Turso, Suõmmkar, ja Antti Savilampi

Anne-Mari Kivimäki

Konsertin aloittaa Suistamon Sähköstä tutun Anne-Mari Kivimäen trio, joka esittää hypnoottista haitarimusiikkia. Yhtyeen muodostavat Anne-Mari Kivimäki (haitari, laulu, stombox), Silja Palomäki (kantele, laulu) ja Jani Snellman (kontrabasso.

Iki-Turso

Ääniteatteri Iki-Turso koostuu Suomen johtavista runolaulun asiantuntijoista ja taitajista. Iki-Turso on jo 20 vuoden ajan kiertänyt Suomea ja maailmaa konsertoimassa ja luennoimassa runolaulusta sekä tehnyt kokeilevia ääniteatteriesityksiä yhdessä ja erikseen. Ryhmä on nostanut runolaulukulttuurin ja runolaulujen esittämisen uudelle tasolle sekä herättänyt laulukertomusten laulamisen ja improvisoidun kilpalaulun uudelleen henkiin.

Runolaulu on ainutlaatuinen laulunlaji ja keskeinen osa vanhaa itämerensuomalaista laulukulttuuria, jonka avulla on käsitelty, jäsennetty ja tulkittu maailmaa sekä arjessa että juhlassa. Sille on ominaista viiden sävelen maailma ja kahdeksantavuiset runosäkeet.

Tampereella ovat mukana Ilona Korhonen, Maari Kallberg, Outi Pulkkinen, Taito Hoffrén ja Heikki Laitinen.

Suõmmkar

Suõmmkar on yhtye, joka yhdistää vanhaa, kolttasaamelaista perinnemusiikkia (leuʹdd, katrilli) nykyaikaiseen maailmanmusiikkiin folk- ja pop-vaikutteilla. Kappaleiden tunnelmat vaihtelevat reippaasta katrilli-ilottelusta runollisiin, surumielisiin balladeihin ja elävää elämää suorasanaisesti kuvastaviin melodisiin tositarinoihin, leuʹddeihin.

Yhtyeessä laulavat ja leuddaavat kolttasaamelaiset Anna Lumikivi ja Hanna-Maaria Kiprianoff. Suõmmkarissa soittavat lisäksi Marko Jouste (mandoliini, kitara), Pessi Jouste (viulu, koskettimet), Uula Jouste (basso, koskettimet) ja Elias Nieminen (rummut, perkussiot).

Antti Savilampi

Lopuksi, kruugan ohjaa ja vetää legendaarinen Antti Savilampi, joka on tehnyt elämäntyönsä suomalaisen kansantanssin edistämiseksi ja kehittämiseksi, vetänyt ohjaaja- ja opettajakoulutusta sekä toiminut itse myös esiintyvänä taiteilijana. Hänet nimettiin vuonna 2011 ensimmäisenä tanssin edustajana mestaripelimanniksi Kaustisen kansamusiikkijuhlilla. Antti Savilammella on tämän vuoden syksyllä edessään 50-vuotistaiteilijajuhla.

Konsertti sisältää väliajan ja silloin voi kahvitella työväentalon kahvilassa.

Konsertin ohjelma

13.00-13.30 Anne-Mari Kivimäki trio
13.40-14.10 Iki-Turso
14.10-14.50 Kahvitauko
14.50-15.20 Suõmmkar
15.30-16.00 Kruuga, vetäjänä Antti Savilampi

Konsertti on maksuton ja avoinna kaikille suomalais-ugrilaisesta musiikista kiinnostuneille.

Muista varata paikkasi ajoissa osoitteessa: https://www.karjalansivistysseura.fi/kauppa/heimopaivien-konsertti-23-4-2023/

Lue nämäkin:

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.