Uutiset

Uusia julkaisuja Sivistysseurassa

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 11.2.2020

Sivistysseurassa on jälleen uusia kiinnostavia julkaisuja.

Vielä ei ole liian myöhäistä hankkia vuoden 2020 kalenteria. KSS:lla on myynnissä SKS:n seinäkalenteri, jonka kuvat ovat kaikki I.K. Inhan ja kielentutkija K.F. Karjalaisen kenttämatkalta Vienan Karjalaan vuonna 1894.

http://www.karjalansivistysseura.fi/kauppa/suomalaisen-kirjallisuuden-seuran-seinakalenteri-2020/

Karjalan ensimmäinen rokkari Santtu Karhu julkaisi yhdessä kitaristi Fedja-sedän kanssa uuden CD-levyn Electrosampo Acoustic 30-vuotisen muusikon taipaleensa kunniaksi. CD:llä on kaikkiin 11 akustista kahdella kitaralla säestettyä laulua, jotka ovat täynnä Santun ironisia tekstejä ja mustaa huumoria.

http://www.karjalansivistysseura.fi/kauppa/santtu-karhu-electrosampo-acoustic/

Tunnettu petroskoilainen radiotoimittaja ja Oma Pajo -kuoron pitkäaikainen laulaja Anna Usova on tuottanut toisen runoteoksensa Sie, kus hengele hoivu, jonka Karjalan Sivistysseura on kustantanut.

Näin sanoo karjalan kielen tutkija Natalia Giloeva Usovan teoksesta: ”Anna maltau kirjuttua runoloi kebjieh lugiettaval da ellendettäväl karjalan kielel. Mieleh oli lugie hänen käzikirjutustu. Runoloin kieli on toiči vessel, toiči atkal, ga joga runos nägyy karjalaine hengi. Kuvat on luadinuh Kira Karenina.”

http://www.karjalansivistysseura.fi/kauppa/anna-usova-sie-kus-hengele-hoivu/

Teppo Aheisen päiväkirjamerkintöihin perustuva muistelmat Elämäni ei salli minun olla ovat hänen omaa tekstiään, jonka hän kirjoitti pääasiassa sotilassairaalassa Tomskissa toisen maailmansodan aikana.

Teppo Pekanpoika Aheinen syntyi vuonna 1911 Kiimasjärvellä. Jo elämänsä alkupuolella Aheinen ehti kokea monenlaista. Hän joutui elämään niin pulavuosien, Neuvosto-Venäjän pakkokollektivisointien kuin sotienkin läpi. Aheinen kertoo muistelmissaan suruistaan ja onnen aiheistaan. Muistelmat toimivat myös aikalaiskuvauksena Neuvosto-Karjalan oloista 1900-luvun alkupuoliskolla.

Tämän Karjalan Sivistysseuran julkaiseman teoksen kansien sisällä lukijaa odottaa siis monisävyinen kertomus elämästä, jota ei muualla ole kerrottu tai muistiin kirjattu.

http://www.karjalansivistysseura.fi/kauppa/elamani-ei-salli-minun-olla/

Lue nämäkin:

Nedälin 7 Yle Uudizet karjalakse Yle Areenassa

Nedälin 7 Yle Uudizet karjalakse Yle Areenassa

Suomes on pietty täl nedälil äijy zabastoukkua. Socialidemokruatat sanotah, gu hyö jätetäh välikyzymyksen valloillah olijan ruadomarkinoin haosan täh. VR:n loittoliikendehen junavuorolois kolmanpiän ajettih vaigu puolet. Pohjas-Suomes Kolarin kunnas rodih suuri...

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.