Uutiset

Ryhmä näyttelijöitä lavalla.

Vienanmeri vie matkalle rajan taa

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 22.2.2022
Asiasanat: uutiset

Kajaanissa kantaesityksensä saava näytelmä tuo ihmisläheisen näkökulman ikiaikaisiin kysymyksiin

Esitys tutkii Kainuun sijaintia Venäjän ja Karjalan rajapinnassa. Sen lähtökohtana on vanha kauppareitti, Vienan reitti, joka on kulkenut Vienanmereltä Kainuun kautta aina Pohjanlahdelle asti.

Lue lisää Yle Uudizet karjalakse: https://yle.fi/uutiset/3-12328576

Lisäksi, Pekingin olympialaisten päätöspäivä toi Suomelle kaksi mitalia: Leijonille kultaa ja Kerttu Niskaselle pronssia

Suomen kultaa takoneessa joukkueessa oli mukana viisi uransa aikana Kajaanin Hokissa pelannutta pelaajaa. Sotkamolaisen Kerttu Niskasen mitali ratkesi viimeisen kilometrin hurjaan kiriin.

Lue lisää Yle Uudizet karjalakse: https://yle.fi/uutiset/3-12327588

Lisäksi, Vaasassa keskustellaan maksuttoman aamupalan tarjoamisesta peruskoululaisille – päätöksiä aikaisintaan syksyllä.

Maksuton aamupala -aloite oli kaupunginvaltuutettujen käsittelyssä maanantaina, päätöksiä tehdään ensi vuoden budjetin yhteydessä.

Lue lisää Yle Uudizet karjalakse: https://yle.fi/uutiset/3-12317805

Foto: Ia Samoil / Kajaanin kaupunginteatteri

Lue nämäkin:

Viikon 38 karjalankieliset radiouutiset Yle Areenassa

Viikon 38 karjalankieliset radiouutiset Yle Areenassa

Suomalainen energiakonserni Fortum myy koko Uniper-omistuksensa Saksan valtiolle. Yli puolet suomalaisista on huolestuneita sähkön ja muiden energiamuotojen hinnannousuista. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran mukaan tänä vuonna jo noin 470:n...

Suomesta löytyi kolme uutta kärpäslajia

Suomesta löytyi kolme uutta kärpäslajia

Metsähallituksen mukaan metsät kätkevät sisäänsä täysin tuntematonta lajistoa.Metsähallituksen mukaan kärpäslajeja havaittiin Ilomantsista, Lieksasta, Kuhmosta ja Hämeenlinnan Evolta.Lue lisää Yle Uudizet karjalakse: https://yle.fi/uutiset/3-12630239Lisäksi,...

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.