Uutiset

Yle Areenan mustavalkoinen logo

Viikon 12 karjalankieliset radiouutiset Yle Areenassa

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 20.3.2020
Asiasanat: uutiset

Suomi on siirtynyt valmuistilaan, ylioppilaskokeet ovat lähteneet normaalisti käyntiin ja Karjalan kieleen ja kulttuuriin voi törmätä myös nuorten suosimassa TikTok-mobiilisovelluksessa:

Älypuhelimella käytettävä TikTok tunnetaan tanssi- ja huumorivideoista, mutta samalla se on tehokas tapa jakaa tietoa ja vaikuttaa nuorten ajatusmaailmaan. Joensuulainen 20-vuotias Maura Häkki on herättänyt huomiota karjalaisuudesta kertovilla TikTok-videoillaan. Häkki kertoo Tiktokissa siitä, millaista on olla karjalainen nuori nyky-Suomessa ja millaisia haasteita karjalaiset kokevat.

Lisää Ylen Areenassa: https://areena.yle.fi/audio/1-50482437

Laajempi suomenkielinen artikkeli Maura Häkistä Ylen sivuilla: https://yle.fi/uutiset/3-11262238

Sama artikkeli karjalan kielellä: https://yle.fi/uutiset/3-11278878

Lue nämäkin:

Viikon 39 karjalankieliset radiouutiset Yle Areenassa

Viikon 39 karjalankieliset radiouutiset Yle Areenassa

Helsingin käräjäoikeudessa on alkanut tällä viikolla poikkeuksellinen oikeudenkäynti, jossa arvioidaan sika-influenssa-rokotteen ja narkolepsian syy-yhteyttä seitsemän sairastuneen osalta. Kuluttajien luottamus talouteen saavutti syyskuussa jälleen uuden pohjalukeman,...

Uusi Pieni suomi-karjala sanakirja vapaasti saatavilla

Uusi Pieni suomi-karjala sanakirja vapaasti saatavilla

Karjalan Sivistysseuran pääsivuilla on julkaistu Oppimateriaalit-osiossa uusi Pieni suomi-karjala sanakirja. Sanakirjan ovat laatineet Euroopan kielten päivän 26.9. innoittamana Olga Karlova, Katerina Paalamo ja Natalia Giloeva. Sanakirjassa karjalan eri murteet on...

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.