Uutiset

Viikon 12 karjalankieliset radiouutiset Yle Areenassa

Kirjoittanut: admin
Julkaistu: 20.3.2020
Asiasanat: uutiset

Suomi on siirtynyt valmuistilaan, ylioppilaskokeet ovat lähteneet normaalisti käyntiin ja Karjalan kieleen ja kulttuuriin voi törmätä myös nuorten suosimassa TikTok-mobiilisovelluksessa:

Älypuhelimella käytettävä TikTok tunnetaan tanssi- ja huumorivideoista, mutta samalla se on tehokas tapa jakaa tietoa ja vaikuttaa nuorten ajatusmaailmaan. Joensuulainen 20-vuotias Maura Häkki on herättänyt huomiota karjalaisuudesta kertovilla TikTok-videoillaan. Häkki kertoo Tiktokissa siitä, millaista on olla karjalainen nuori nyky-Suomessa ja millaisia haasteita karjalaiset kokevat.

Lisää Ylen Areenassa: https://areena.yle.fi/audio/1-50482437

Laajempi suomenkielinen artikkeli Maura Häkistä Ylen sivuilla: https://yle.fi/uutiset/3-11262238

Sama artikkeli karjalan kielellä: https://yle.fi/uutiset/3-11278878

Lue nämäkin:

Uuzi “Taival” tazavallan 100-vuozipäiväkse

Uuzi “Taival” tazavallan 100-vuozipäiväkse

Vuodeh 2020 kuuluu äijy suurdu da merkittäviä tapahtumua. Niilöis enimis sanelougi tämän vuvven al’manuahu, kudai täl kerdua piäzöy ilmah jo kahtettutostu kerdua. Karjalan tazavallan 100-vuozipäivy on tämän 2020 vuvven tärgielöi pidoloi. Sada vuottu tagaperin oli...

Oma Mua täytti 30 vuotta verkossa videoita näyttäen

Oma Mua täytti 30 vuotta verkossa videoita näyttäen

Petroskoissa ilmestyvä karjalankielinen Oma Mua -lehti vietti 30-vuotisjuhliaan kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Lehden toimituskunta julkaisi vuosipäivänsä kunniaksi juhlanumeron, joka ilmestyi 3. kesäkuuta. Koronapandemian vuoksi muut juhlallisuudet siirtyivät...

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.