Voitto Leskisen kuvakokoelma vuodelta 1966 julkaistu Sammossa

Julkaistu: 21.4.2020

Karjalan Sivistysseuran ylläptämä Sampo-tietokanta on täydentynyt Voitto Leskisen vuonna 1966 ottamilla valokuvilla, jotka Denis Kuzmin toimitti seuralle julkaistavaksi.

Voitto Toivonpoika Leskinen (s. 1930) oli Karjalan tiedekeskuksen Kielen, historian ja kirjallisuuden instituutin jatko-opiskelija 1960-luvun puolivälissä. Hän teki vuonna 1966 saamelaisperäistä paikannimistöä koskevan keruumatkan Pohjois-Vienaan  mm. seuraaviin kyliin: Niskankylä, Kiestinki, Louhi, Mujehjärvi, Miikkulanlaksi, Sohjanankoski, Kananainen, Tuhkala.  Matkalla hän otti runsaasti valokuvia kylistä ja niiden asukkaista.

Tutkimustyön jälkeen Voitto Leskinen toimi Neuvostoliiton TASS-uutistoimiston kirjeenvaihtajana ja muutti Moskovaan. 1990-luvun alussa hän  muutti Suomeen.

Voitto Leskisen kuvakokoelma löytyy Sammosta: http://www.karjalansivistysseura.fi/sampo/fi/aineistot/kuvakokoelmat/voitto-leskisen-keruumatka-1966

Kuva: Kalastusta Pääjärvellä vuonna 1966.

Suomes on pietty täl nedälil äijy zabastoukkua. Socialidemokruatat sanotah, gu hyö jätetäh välikyzymyksen valloillah olijan ruadomarkinoin haosan täh. VR:n loittoliikendehen junavuorolois kolmanpiän ajettih vaigu puolet. Pohjas-Suomes Kolarin kunnas rodih suuri...