Harmaapartainen, mustakaapuinen mies istuu pöydän ääressä. Vatsan päällä lepää kaulassa riippuva ikoniriipus.

Yle Uudizet karjalakse: Arhijepiskoppu Leo lähtöy penziele sevonnuos tilandehes, kudamua häi ei kommentiiruiče

Kirjoittanut: Hiloin Natoi
Julkaistu: 21.5.2024

Piäkuva: Penziele lähtendiä ei tundieta virrallizesti arhijepiskopan virras. Kuva da video: Marianne Mattila / Yle

Suomen pravoslaunoin kirikön arhijepiskoppu Leo jiäy eläkkehele kylmykuul.

Pravoslaunoin kirikön johtai sego Helsingin da kogo Suomen arhijepiskoppu Leo sanou, gu lähtöy penziele hengilökohtazien dieloloin täh. Nygösty Karjalan kielen seuran bauhuu häi nikui ei kommentiiruiče.

Arhijepiskoppu Leo on ruadanuh eriluaduzis kirikön ruadolois. Kuva: Marianne Mattila / Yle

Yle Uudizet karjalakse: https://yle.fi/a/74-20089665

EU-valličuksien ennepäi-iänestys algavui kolmanpiän. Sit päiväs algajen iänestiä edukyndeh voit kui kodimuas, mugai ulgomual. Varzinaine valličuspäivy on tuliel nedälil 9. (yheksäs) kezäkuudu. Syömizet ruvetah huovistumah tänä vuon, nenga arvivoiččou...