Avoin kirjan aukeama, jolle on painettu tekstiä karjalan kielellä.

Yle Uudizet karjalakse: Ministerstvu vuadiu Karjalan kielen seuralpäi dengua – arhijepiskoppu Leo kiistäy kaiken dielon da jo pyörittäy uuttu fondua

Kirjoittanut: Hiloin Natoi
Julkaistu: 23.4.2024

Piäkuva: Opastus- da kul’tuuruministerstvu tiezi vagavih vigoih näh Karjalan kielen seuran talovuonpiendäs kezäl 2021. Vaste puolitostu vuottu myöhembä ministerstvu piätti valdivonavustuksien järillehperindäs. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle

Opastus- da kul’tuuruministerstvu piätti perie järilleh bankrotakse mennyöl Karjalan kielen seuralpäi valdivonavustustu enäm 300 000 euruo. Nimidä vie ei ole maksettu, da kiistu jatkuu.

Yle Uudizet karjalakse: https://yle.fi/a/74-20084943

Tazavallan prezidentu Alexander Stubb sanou, gu Ven’a ei olluh yhtevyös Suomeh Suomenlahten merivyöhykkehen miärittelendäh näh. Ven’an puolistusministerstvu ezittäy merirajoin siirdämisty Suomen da Litvan vastahizil merirajoil. Kanzanevustai Timo Vornanen on sanelluh...