Yle Uudizet karjalakse – Savon Sanomat: Policii zavediu ezitutkindan Karjalan kielen seuran ruandas

Kirjoittanut: Hiloin Natoi
Julkaistu: 9.5.2024

Piäkuva: Karjalan Kielen Seuru perustettih Jovensuus vuvvennu 1995 elvyttämäh karjalan kieldy da karjalastu kul’tuurua. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle

Bankrottupezän julgissellittäi tahtos tiediä, oldanehgo arhijepiskoppu Leon johtetus yhtistykses luajittu kirjanpido- da avustusrikoksii.

Policii zavediu rikostutkindan bankrotakse mennyön Karjalan kielen seuran ruandas, nenga sanou Savon Sanomat.

Yle Uudizet karjalakse: https://yle.fi/a/74-20087796

Tazavallan prezidentu Alexander Stubb sanou, gu Ven’a ei olluh yhtevyös Suomeh Suomenlahten merivyöhykkehen miärittelendäh näh. Ven’an puolistusministerstvu ezittäy merirajoin siirdämisty Suomen da Litvan vastahizil merirajoil. Kanzanevustai Timo Vornanen on sanelluh...