Tapahtumat

Ilmoittautuminen on auki Raja-Karjalan ja Aunuksen sukututkimuskurssille Tampereella 28.–29.10.2023

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 7.9.2023
Asiasanat: kurssit

Ilmoittaudu Raja-Karjalan ja Aunuksen sukujen tutkimuskurssille viimeistään 20.10.2023. Karjalan Sivistysseuran jäsenille kurssi on maksuton. Kurssille ilmoittaudutaan KSS:n nettikaupan kautta tai sähköpostitse. 

Kaksipäiväinen sukututkimuskurssi keskittyy Raja-Karjalan ja Aunuksen sukututkimuslähteiden esittelyyn ja erityisesti opastaa niiden oikeassa tulkinnassa. Kurssilla tutustutaan vanhoihin käsialoihin ja harjoitellaan käytännön sukututkimusta. Karjalan Sivistysseuran jäsenille kurssi on maksuton. Muille kurssi maksaa 30 euroa. 

Tutkimuskurssin opettaja on Santeri Palviainen, joka vetää myös Karjalan Sivistysseuran sukututkimustoimintaa. Hän on taustaltaan rajakarjalainen suojärveläisen isoisänsä kautta ja tätä kautta myös tulee yhteys pohjoiseen Aunukseen. Palviainen on myös Karjalan Sivistysseuran ja Suomen Sukututkimusseuran hallituksessa ja jälkimmäisessä on myös koulutustoimikunnan puheenjohtaja ja sukututkimusopettajien verkoston vetäjä. Alkujaan helsinkiläinen Palviainen on asunut Oulussa vuodesta 2007 ja on töissä Oulun yliopistolla. 

 Sukututkimuskurssi järjestetään Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen luentosalissa 460 28.–29.10.2023 kello 10–16 molempina päivinä. Osoite on Tampereen valtatie 15. Molempina päivinä on kello 12 puolen tunnin ruokatauko ja kello 14 varttitunnin kahvitauko. 

 Oppimateriaalit jaetaan kurssilla, mutta ilmoittautuneille lähetetään etukäteen aineistoa tutustuttavaksi. 

Kurssi ei edellytä esitietoja kuten ruotsin tai venäjän kielen taitoa, mutta kyrillisiin kirjaimiin tutustumisesta etukäteen on hyötyä. Kyrilliset kirjaimet löytyvät Karjalan Sivistysseuran nettisivuilta: https://www.karjalansivistysseura.fi/suvut/oppaita-ja-ohjeita/ 

Ilmoittautumisohjeet 

 Ilmoittaudu kurssille Karjalan Sivistysseuran nettikaupan kautta: https://www.karjalansivistysseura.fi/kauppa/raja-karjalan-ja-aunuksen-sukujen-tutkimuskurssi-tampereella-28-29-10-2023/

 Lisää KSS:n nettikaupassa sukututkimuskurssi ostoskoriisi ja siirry kassalle. Täytä avautuneeseen lomakkeeseen laskutustiedot ja kirjoita lisätietoihin oletko KSS:n jäsen. Ei-jäsenet saavat laskun myöhemmin. Kirjoita lisätietoihin tai sähköpostitse, jos sinua kiinnostaa jokin tietty paikkakunta. Voit kertoa myös onko sinulla kokemusta vastaavista sukututkimuskursseista. 

 Täytettyäsi tilauslomakkeen lähetä tilaus. Ilmoittautuminen on sitova. 

 Ilmoittautua voi myös sähköpostitse toimisto(at)karjalansivistysseura.fi 

 Ilmoittaudu pian, sillä saat ennen kurssia sähköpostitse kurssin materiaalia tutustuttavaksi! 

 Tervetuloa! 

Lue nämäkin:

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.