Tapahtumat

Ilmoittautuminen on auki vienalaisten sukujen tutkimuskurssille 2.-3.9.2023 Helsingissä

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 15.8.2023
Asiasanat: sukututkimus

Ilmoittaudu vienalaisten sukujen tutkimuskurssille viimeistään 25.8.2023. Karjalan Sivistysseuran jäsenille kurssi on maksuton. Kurssille ilmoittaudutaan KSS:n nettikaupan kautta tai sähköpostitse.

Kaksipäiväinen sukututkimuskurssi keskittyy Vienan Karjalan sukututkimuslähteiden esittelyyn ja erityisesti opastaa niiden oikeassa tulkinnassa. Kurssilla tutustutaan vanhoihin käsialoihin ja harjoitellaan käytännön sukututkimusta. Karjalan Sivistysseuran jäsenille kurssi on maksuton. Muille kurssi maksaa 30 euroa.

Tutkimuskurssin vetää Sami Kallio, FM. Kallio on Pohjois-Viena-seuran varapuheenjohtaja ja väitöskirjatutkija Oulun yliopistossa. Hänen erityistutkimuskohteenaan on Vienan Karjalan asutushistoria.

Sukututkimuskurssi järjestetään Helsingin aikuisopiston tiloissa Aikatalossa, Ateneumin vieressä 2.-3.9.2023 kello 10-16 molempina päivinä. Osoite on Mikonkatu 8 A, 5. kerros. Molempina päivinä on kello 12 puolen tunnin ruokatauko ja kello 14 varttitunnin kahvitauko.

Kurssi soveltuu kaikille Vienan sukujen tutkimisesta kiinnostuneille. Kyrilliset kirjaimet kannattaa opetella jo ennen kurssia. Kyrilliset kirjaimet löytyvät Karjalan Sivistysseuran nettisivuilta: https://www.karjalansivistysseura.fi/suvut/oppaita-ja-ohjeita/

Ilmoittautumisohjeet

Ilmoittaudu kurssille Karjalan Sivistysseuran nettikaupan kautta: https://www.karjalansivistysseura.fi/kauppa/vienan-sukujen-tutkimuskurssi-helsingissa-2-3-9-2023/

Lisää KSS:n nettikaupassa sukututkimuskurssi ostoskoriisi ja siirry kassalle. Täytä avautuneeseen lomakkeeseen laskutustiedot ja kirjoita lisätietoihin oletko KSS:n jäsen. Ei-jäsenet saavat laskun myöhemmin. Kirjoita lisätietoihin tai sähköpostitse, jos sinua kiinnostaa jokin tietty vienalainen paikkakunta. Voit kertoa myös onko sinulla kokemusta vastaavista sukututkimuskursseista.

Täytettyäsi tilauslomakkeen lähetä tilaus. Ilmoittautuminen on sitova.

Ilmoittautua voi myös sähköpostitse toimisto(at)karjalansivistysseura.fi

Ilmoittaudu pian, sillä saat ennen kurssia sähköpostitse kurssin materiaalia tutustuttavaksi!

Tervetuloa!

Kuva: Sampo-tietokanta

Lue nämäkin:

Karjalasta kolttien maille -konsertti Espoon Sellosalissa

Karjalasta kolttien maille -konsertti Espoon Sellosalissa

Karjalasta kolttien maille -konsertti Espoon Sellosalissa ke 7.2. klo 19 Saamelaisten kansallispäivän juhlakonsertissa yhdistyy tänä vuonna kaksi ikivanhaa perinnealuetta: kolttasaamelaiset ja karjalaiset. Konsertissa kuullaan lauluja, leuʹddeja ja itkuvirsiä...

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.