Tapahtumat

Kaksi sukututkimuskurssia tulossa syksyllä – pistä päivät muistiin!

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 30.6.2023
Asiasanat: kurssit, sukututkimus

Syksyllä 2023 järjestetään kaksi viikonlopun kestävää sukututkimuskurssia. Ensimmäinen kurssi käsittelee Vienan sukujen tutkimista ja toinen kurssi Raja-Karjalan ja Aunuksen sukujen tutkimista.

Ensimmäinen kurssi on Helsingissä 2.-3.9.2023 Helsingin aikuisopiston tiloissa Aikatalossa, Ateneumin vieressä. Toinen kurssi on Tampereella 28.-29.10.2023 Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen luentosalissa, osoitteessa Tampereen valtatie 15. Avaamme ilmoittautumisen ja tiedotamme lisää kursseista syksyllä, mutta laita nämä päivämäärät jo nyt kalenteriin!

Vienan sukujen tutkimuskurssi Helsingissä 2.-3.9.2023

Vienan sukujen tutkimuskurssin vetää Sami Kallio, FM. Kaksipäiväinen kurssi keskittyy Vienan Karjalan sukututkimuslähteiden esittelyyn ja erityisesti opastaa niiden oikeassa tulkinnassa. Kurssilla tutustutaan vanhoihin käsialoihin ja harjoitellaan käytännön sukututkimusta.

Kurssi soveltuu kaikille Vienan sukujen tutkimisesta kiinnostuneille. Kyrilliset kirjaimet kannattaa opetella jo ennen kurssia. Tervetuloa!

Raja-Karjalan ja Aunuksen sukututkimuskurssi Tampereella 28.-29.10.2023

KSS:n sukututkimustoimikunnan vetäjä Santeri Palviainen opettaa lähiopetuskurssin rajakarjalaisten ja aunukselaisten sukujen tutkimuksesta. Kurssin fokuksena on eri sukututkimuslähteet kummallakin alueella, niiden erityispiirteet ja miten niitä voi oma-aloitteisesti käyttää. Kurssilla tutustutaan myös lähteissä käytettyjen käsialojen erityispiirteisiin.

Kurssi ei edellytä esitietoja kuten ruotsin tai venäjän kielen taitoa, mutta kyrillisiin kirjaimiin tutustumisesta etukäteen on hyötyä. Tervetuloa!

Ilmoittautuminen molemmille kurssille avataan myöhemmin syksyllä.

Lue nämäkin:

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.