Tapahtumat

Käsityöpaja ja luento kolttasaamelaisista ja karjalaisista käsityöperinteistä 4.–5.11.2023

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 19.10.2023

Tule mukaan yhdessä etsimään ja tutkailemaan karjalaisten ja kolttasaamelaisten käsityöperinteiden yhtymäkohtia! Työpaja on maksuton. Ilmoittautumiset sekä etäluennolle että työpajaan osoitteeseen karjalastakolttienmaille[at]gmail.com.

Käsityöpaja ja luento kolttasaamelaisista ja karjalaisista käsityöperinteistä pidetään la-su 4.–5.11.2023 Karjalan Sivistysseuran toimistolla.

Työpaja alkaa luennolla, jota voi seurata myös etäyhteydellä. Kolttasaamelaisen kansanpuvun erityisosaaja Heini Wesslin sekä karjalaisen kansanpuvun asiantuntija Leena Jääskeläinen kertovat pukuperinteistä yhdessä keskustellen. Toivomme vilkasta keskustelua ja kysymyksiä myös osallistujilta.

Työpaja jatkuu helmikirjontatyöpajalla. Tutkailemme, millaisia helmikirjontatapoja kolttasaamelaisissa ja karjalaisissa käsityöperinteissä on käytetty ja kokeilemme niiden tekemistä itse.

Voit ostaa pienen helmikirjontapaketin 3 euron hintaan. Kerrothan ilmoittautumisesi yhteydessä, jos haluat ostaa paketin ja varaathan mukaan työpajaan tasarahan. Jos et halua ostaa pakettia, voit ottaa mukaan myös omia helmikirjontavälineitä ja materiaaleja.

PAIKKA:

Karjalan Sivistysseuran toimisto, os. Luotsikatu 9, Helsinki

AIKATAULU:

la 4.11.

klo 13–15 luento, seurattavissa myös Zoom-yhteydellä

klo 15–16 ruokatauko, Karjalan Sivistysseuran keittiö on osallistujien käytettävissä

klo 16–18 helmikirjontatyöpaja

su 5.11.

klo 10–12 helmikirjontatyöpaja

klo 12–13 ruokatauko, Karjalan Sivistysseuran keittiö on osallistujien käytettävissä

klo 13–15 helmikirjontatyöpaja

Osallistujilta edellytetään ennakkoilmoittautumista sekä etäluennolle että työpajaan osoitteeseen karjalastakolttienmaille[at]gmail.com. Paikkoja on rajoitetusti!

Linkki luennon seuraamiseen etänä lähetetään ilmoittautuneille erikseen.

Työpajan järjestää Karjalasta kolttien maille -hanke yhteistyössä Karjalan Sivistysseuran kanssa. Seuraa karjalastakolttienmaille.blogspot.com -osoitetta myös tulevista työpajoista.

Karjalasta kolttien maille on Anna Lumikiven, Erkki Lumisalmen, Emmi Kuittisen ja Amanda Kauranteen matka kulttuuriperintöön ja omiin juuriin. Kolttia ja karjalaisia yhdistää evakkotausta, ortodoksinen usko ja suomalaistamispolitiikan vaikutus. Projekti on taiteellisesti juureva kohtauspaikka, alusta jakaa tietoa perinteistä ja oppia kolttien ja karjalaisten kulttuureista.

Lue nämäkin:

Kyykkä kiinnostaa – tule tutustumaan ke 15.5. kello 16 alkaen

Kyykkä kiinnostaa – tule tutustumaan ke 15.5. kello 16 alkaen

Kuvassa Aino Kuikka pelaa kyykkää Impilahden kesäjuhlissa Vehmassalmella 1968. Kuvalähde: Karjalan Sivistysseura, Sampo-tietokanta. Sunnuntaina 5.5. kyykkäsimme hyvissä tunnelmissa, ja moni toivoi lisää tätä lajia. Uusi tutustumistilaisuus kyykkäpeliin järjestetään...

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.