Tapahtumat

Kolmen kuvan sarja, jossa keski-ikäinen mies heilauttaa vauhdikkaasti kyykkämailaa (muistuttaa pesäpallomailaa).

Kiinnostaako kyykkä? Kaikille avoin tutustuminen kyykkäpeliin su 5.5. Seurasaaressa

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 29.4.2024

Kuva: Kosti Pamilo oli ahkera kyykän pelaaja ja pelin elvyttäjä, tässä hänet on ikuistettu vuoden 1989 kyykkäkisoissa. Kuvaaja: Martti Pamilo, kirjan Sana jiäy elämäh -kuvitusta.

Seurasaaren kyykkäkentällä Helsingissä on kaikille avoin tutustumistilaisuus kyykkäpeliin sunnuntaina 5.5. kello 11–13. Kaikki kiinnostuneet voivat silloin kokeilla peliä. Lisäksi peli-iltoja on luvassa kuutena torstai-iltana, touko- ja elokuussa pidetään kyykkäkilpailuja.

Kesän aikana Pukinmäen liikuntapuistossa, Kenttätie 3, on kuutena torstaina (30.5., 13.6., 4.7., 18.7., 8.8. ja 22.8.) peli-ilta kello 18–20. Silloin kentällä pelataan Kyykkäliiton kilpailukalenteriin kuuluva kyykän Helsinki-cup.

Pukinmäen kentällä pidetään myös kahtena viikonloppuna valtakunnalliset kyykkäkilpailut. Toukokuussa ovat Boris Karppelan muistokilpailu ja Paavo Rahikaisen mukaan nimetty Paavon kyykkä 18.5.–19.5. sekä suomenmestaruuskilpailut 10.8.–11.8. Nämä viikonloppupelit alkavat kello 10 ja kestävät useamman tunnin. Niissä voi seurata eri puolilta Suomea tulevien pelaajien taitoja.

Kyykkäliiton tapahtumakalenteri sekä eri paikkakunnilla toimivien seurojen yhteystiedot löytyvät liiton verkkosivuilta https://kyykkaliitto.fi. Helsingin kyykkätoiminnasta voi kysellä myös kyykkäkerhon sihteeriltä Pekka Pamilolta (pekka.pamilo@helsinki.fi, p. 040 769 0294).

Tervetuloa katsomaan ja myös kokeilemaan!

 

Lue nämäkin:

Karjalaine kezäbriegu – Karjalainen kesäbriegu

Karjalaine kezäbriegu – Karjalainen kesäbriegu

Lapinlahden karjalaiset järjestää yhdessä Suomen Asutusmuseosäätiön ja Karjalaiset nuoret Suomessa -järjestön kanssa nuorekkaan kesätapahtuman lauantaina 29.6. Suomen Asutusmuseolla, Lapinlahden Alapitkällä. Museon esittelyn lisäksi ohjelmassa on työpajoja (mm....

Kyykkä kiinnostaa – tule tutustumaan ke 15.5. kello 16 alkaen

Kyykkä kiinnostaa – tule tutustumaan ke 15.5. kello 16 alkaen

Kuvassa Aino Kuikka pelaa kyykkää Impilahden kesäjuhlissa Vehmassalmella 1968. Kuvalähde: Karjalan Sivistysseura, Sampo-tietokanta. Sunnuntaina 5.5. kyykkäsimme hyvissä tunnelmissa, ja moni toivoi lisää tätä lajia. Uusi tutustumistilaisuus kyykkäpeliin järjestetään...

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.