Uutiset

Kirjahyllyjä

Korkeakouluharjoittelijaksi Karjalan Sivistysseuraan?

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 7.1.2021
Asiasanat: uutiset

Sivistysseuralla on yhdeksän vuoden aikana ollut kaikkiaan 10 korkeakouluharjoittelijaa. Heistä kolme tekee parhaillaan väitöskirjaa.

Karjalan Sivistysseura (KSS) on vuonna 1906 perustettu karjalaisseura, jonka toiminnan alueet ovat kieli ja kulttuuri, historia ja perinne, julkaisutoiminta sekä kyykkä. KSS:n tavoitteena on yhdistää karjalaiset valtakuntien rajan molemmin puolin vaalimaan kieltään, kulttuuriaan sekä karjalaista identiteettiään.

Seuralla on Carelica-kirjasto sekä historiallisten aineistojen sähköinen Sampo-tietokanta. Voit tutustua seuran toimintaan www.karjalansivistysseura.fi.

KSS etsii korkeakouluharjoittelijaa ajalle 1.6.–31.8.2021 (tai sopimukseen mukaan). Harjoittelija työskentelee seuran toimistossa Katajanokalla monipuolisissa tehtävissä, pääpainona kuitenkin kirjasto- ja arkistotietokantojen ylläpito ja järjestely, Sampo-tietokannan asiasanoituksen kehittäminen sekä julkaisujen toimittamisessa avustaminen.

Toivomme hakijalta vahvaa suomen kielen hallintaa, hyvää yleissivistystä sekä soveltuvan alan, kuten folkloristiikan, kansatieteen, historian tai digihumanismin, korkeakouluopintoja. Kiinnostus arkisto- tai kirjastotyöhön sekä julkaisutoimintaan on olennaista.

Harjoittelijan palkka on 1 500 €/kk ja harjoittelun kesto 3 kk. Harjoittelupaikka edellyttää yliopiston myöntämää harjoittelutukea.

Vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelo toimitetaan osoitteeseen toiminnanjohtaja@karjalansivistysseura.fi 17.2.2021 mennessä. Otsikoi viestisi ”KSS harjoittelu 2021”.

Lisätietoja antaa Eila Stepanova toiminnanjohtaja@karjalansivistysseura.fi (puh. 050 5507 655)

Lue nämäkin:

Nedälin 15 Yle Uudizet karjalakse Yle Areenassa

Nedälin 15 Yle Uudizet karjalakse Yle Areenassa

Päivännouzusuomelazien ruadomatkat ollah pitketty äijälgi kymmenes vuvves. Endisty enämbi kunnanruadajua ajau omal mašinal aijembua pitkembiä ruadomatkua. Suuri vuitti päivännouzupuolizen Suomen kanzanevustajis kannattau eričystalovusalovehen perustandua...

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.