Tapahtumat

1960-luvun tyyliin, korkeaan kampaukseen ja vaaleaan kävelypukuun pukeutunut nainen heittää kyykkämailaa. Kravatteihin ja puvuntakkeihin sonnustautuneet miehet seuraavat intensiivisesti peliä kentän laidalla. Mustavalkokuva.

Kyykkä kiinnostaa – tule tutustumaan ke 15.5. kello 16 alkaen

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 8.5.2024

Kuvassa Aino Kuikka pelaa kyykkää Impilahden kesäjuhlissa Vehmassalmella 1968. Kuvalähde: Karjalan Sivistysseura, Sampo-tietokanta.

Sunnuntaina 5.5. kyykkäsimme hyvissä tunnelmissa, ja moni toivoi lisää tätä lajia. Uusi tutustumistilaisuus kyykkäpeliin järjestetään keskiviikkona 15.5. kello 16.00 alkaen Pukinmäen liikuntapuiston hiekkakentällä (katuosoite Kenttätie 3, Helsinki). Tarvittavat välineet viedään sinne kyykkääjiä varten valmiiksi, ja kaikki halukkaat voivat tulla pelaamaan.

Tästä kannattaa ottaa kalenteriin ja muistiin myös muut kesäkauden kyykkätapahtumamme:

Kesän aikana Pukinmäen liikuntapuistossa on kuutena torstaina (30.5., 13.6., 4.7., 18.7., 8.8. ja 22.8.) peli-ilta kello 18–20. Silloin kentällä pelataan Kyykkäliiton kilpailukalenteriin kuuluva kyykän Helsinki-cup. Pukinmäen kentällä pidetään myös kahtena viikonloppuna valtakunnalliset kyykkäkilpailut.

Toukokuussa ovat Boris Karppelan muistokilpailu ja Paavon Rahikaisen mukaan nimetty Paavon kyykkä 18.–19.5. sekä suomenmestaruuskilpailut 10.–11.8. Nämä viikonloppupelit alkavat kello 10 ja kestävät useamman tunnin. Niissä voi seurata eri puolilta Suomea tulevien pelaajien taitoja. Kyykkäliiton tapahtumakalenteri sekä eri paikkakunnilla toimivien seurojen yhteystiedot löytyvät liiton verkkosivuilta kyykkaliitto.fi.

Helsingin kyykkätoiminnasta voi kysellä myös kyykkäkerhon sihteeriltä Pekka Pamilolta (pekka.pamilo@helsinki.fi, 040 769 0294). Tervetuloa katsomaan ja myös kokeilemaan!

 

Lue nämäkin:

Karjalaine kezäbriegu – Karjalainen kesäbriegu

Karjalaine kezäbriegu – Karjalainen kesäbriegu

Lapinlahden karjalaiset järjestää yhdessä Suomen Asutusmuseosäätiön ja Karjalaiset nuoret Suomessa -järjestön kanssa nuorekkaan kesätapahtuman lauantaina 29.6. Suomen Asutusmuseolla, Lapinlahden Alapitkällä. Museon esittelyn lisäksi ohjelmassa on työpajoja (mm....

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.