Tapahtumat

Paavo Joensalon muistokonsertti Karjalatalolla

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 13.11.2023

Karjalatalon juhlasalissa sunnuntaina 19.11. soivat karjalankieliset laulut klo 14 alkavassa konsertissa. Konsertti liittyy Karjalan Sivistysseuran rahoittamaan projektiin ”Onnuako miegi, karjalankielisen tämän päivän laulumusiikin kehittämishanke”.

Hankkeen tiimoilta on sävelletty uusia lauluja joilla haetaan uusia ulottuvuuksia karjalan kielen käyttöön klassisessa laulumusiikissa. Laulujen teksteinä on käytetty Arkkipiispa Leon, Lauri Luukkosen, Paavo Joensalon, Hannu Hartikaisen ja Timoi Munnen runoja. Säveltäjät ja esiintyjät ovat EIKU ry:n piirissä toimivia musiikin ammattilaisia.

Konsertin järjestäjä EIKU ry on Pohjois-Karjalassa v. 2007 toimintansa aloittanut vireä kulttuuriyhdistys. Onnuako miegi projekti on jatkoa EIKU ry:n vuosina 2019-2020 toteuttamalle, myös Karjalan Sivistysseuran rahoittamalle karjalankielisen mieskuoromusiikin kehittämishankkeelle ”Runojahdi – pajon mahdi” , jossa luotiin 40 uutta mieskuorolaulua, ja joita esitettiin mm. Sortavalan laulujuhlilla 2019.

Mieskuoronhankkeen vetäjänä, samoin kuin meneillään olevan projektin aloittajana oli Paavo Joensalo, yhdistyksen perustaja ja pitkäaikainen toiminnanjohtaja. Paavon laaja tuttavapiiri joutui kuulemaan ikävän uutisen Paavon yllättävästä poismenosta viime vuoden marraskuussa. Yhdistys haluaakin kunnioittaa Paavon muistoa tällä konsertilla.

Joensalo oli suistamolaista Härkösten runonlaulajasukua, arkkitehti, jonka elämän suuri tehtävä oli karjalaisuuden vaaliminen. EIKU ry:n projekteissa sitä myös toteutettiin. Paavo muistetaan kanssaihmisiin lämpimästi suhtautuvana ihmisenä, jonka toimeliaisuus vielä 80 vuoden iässä oli tavatonta.

Lue nämäkin:

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.