Tapahtumat

Mustavalkoinen kuva metsätiestä

Vornaset ja Tolvajärvi päättävät kevään 2023 Karjalainen sukuni -webinaarisarjan 4.5.

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 2.5.2023

Lea Tajakan luento Vornasista ja Tolvajärvestä 4. toukokuuta kello 18 on kevään 2023 Karjalainen sukuni -webinaarisarjan loppuhuipennus.

Mintka Warnaieff (Mina Wornin) on ensimmäinen tiedossa oleva Vornasten suvun esivanhempi, joka on aikoinaan elänyt Korpiselän itäisessä osassa sijaitsevalla Tolvajärvellä. Hänen jälkeensä 1600-luvulta eteenpäin Vornasten suku ja heidän perheensä pitkälti keskittyivät asumaan Tolvajärvellä sekä sen lähistöllä. Vornasiin on liitetty tavallisesti runonlaulu ja kantele, puhutaan metsämiehistä ja suurmetsästäjistä, eränkävijöistä ja kansantarinoissa hyvistä ampujista.

Tolvajärvi on lukuisten matkamuistelojen ja ihastelujen kohde. Ennen talvisodan syttymistä alueen matkailukuume kävi kovana ja alue tunnetaankin ehkä yleisimmin Matkailumajasta ja järviharjumaisemista. Tolva-sanan arvellaan viittaavan peuroihin. Metsästystarinat ovat tulleet todeksi niin vanhoina aikoina kuin likempänä nykyaikaakin. Millainen ympäristö elää Tolvajärvi oli, mitä Tolvajärvellä oli, ketä he olivat ja miten elivät Tolvajärven Vornaset? Uusiakin tarinoita saattaa yhä toisinaan löytyä tai entiset täydentyä.

Kaikille avoin webinaarisarja jää nyt kesätauolle

Karjalainen sukuni -webinaarisarjan esitykset striimataan Karjalan Sivistysseuran YouTube-kanavalla https://www.youtube.com/channel/UCq-GMy7uxYTJz2PijuEfsmA. Jokaisen luennon tallenne on katsottavissa myös myöhemmin samasta linkistä.

Osallistujat ovat tervetulleita keskustelemaan YouTuben chatin kautta – omia kysymyksiään voi esittää luennon aikana ja sen jälkeen. Luennoitsija ja moderaattorit vastaavat luennon päätyttyä kysymyksiin.

Karjalan Liiton ja Karjalan Sivistysseuran ja Karjalaisten Sukuyhteisöjen Liiton suuren suosion saanut webinaarisarja Karjalainen sukuni on jatkunut keväällä 2023. Nyt webinaarisarja jää kesätauolle. Webinaarit on striimattu torstaisin kerran kuukaudessa kello 18 alkaen Karjalan Sivistysseuran YouTube-kanavalla. Jokaisen luennon tallenne on katsottavissa myös myöhemmin KSS:n Youtube-kanavalla: https://www.youtube.com/playlist?list=PLtelX8THAQLXWyNcuwkhAzRg8XiHDuhNK

Tammikuussa 2021 käynnistynyt webinaarisarja herätti valtavaa kiinnostusta – aiempia luentoja on katsottu Karjalan Sivistysseuran YouTube-kanavalla jo yli 18 000 kertaa.

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Tervetuloa karjalaisten sukujen kiinnostavaan maailmaan!

Lue nämäkin:

Karjalaine kezäbriegu – Karjalainen kesäbriegu

Karjalaine kezäbriegu – Karjalainen kesäbriegu

Lapinlahden karjalaiset järjestää yhdessä Suomen Asutusmuseosäätiön ja Karjalaiset nuoret Suomessa -järjestön kanssa nuorekkaan kesätapahtuman lauantaina 29.6. Suomen Asutusmuseolla, Lapinlahden Alapitkällä. Museon esittelyn lisäksi ohjelmassa on työpajoja (mm....

Kyykkä kiinnostaa – tule tutustumaan ke 15.5. kello 16 alkaen

Kyykkä kiinnostaa – tule tutustumaan ke 15.5. kello 16 alkaen

Kuvassa Aino Kuikka pelaa kyykkää Impilahden kesäjuhlissa Vehmassalmella 1968. Kuvalähde: Karjalan Sivistysseura, Sampo-tietokanta. Sunnuntaina 5.5. kyykkäsimme hyvissä tunnelmissa, ja moni toivoi lisää tätä lajia. Uusi tutustumistilaisuus kyykkäpeliin järjestetään...

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.