Uutiset

Kuva, kartta ja kirkonkirja

Sampo-tietokanta sai hyvää palautetta ja arvokkaita kehitysehdotuksia

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 14.4.2022
Asiasanat: tutkimus

Karjalan Sivistysseuran Sampo-tietokanta sai äskettäin toteutetussa käyttäjäkyselyssä positiivista palautetta ja erinomaisia kehitysehdotuksia. Karjalan Sivistysseura kiittää kaikkia kyselyyn osallistuneita arvokkaasta palautteesta.

Ylivoimainen enemmistö vastaajista suosittelisi Sampo-tietokantaa muille. Eniten Sammossa käyttäjiä miellyttää tietokannan ainutlaatuinen sisältö. Sukututkimukseen liittyvät materiaalit pitävät pintansa suosituimpana sisältönä, mutta myös valokuviin ja Karjalan Heimon artikkeleihin liittyvä kiinnostus on huomattavaa. Nämä tulokset eivät välttämättä sulje toisiaan pois, sillä Karjalan Heimoissa on myös usein ollut arkistoista löytyneitä sukututukimukseen liittyviä materiaaleja.

Karjalan Sivistysseuraa kuuntelee Sammon käyttäjiä ja pyrkii toteuttamaan kehitysehdotuksia! Palautetta voi edelleen laittaa esimerkiksi sähköpostitse osoitteeseen toimisto@karjalansivistysseura.fi

Käyttäjäkyselyyn osallistuneiden kesken arvotun kirjapalkinnon voittaja on arvottu. Voittaja on Asmo Kallio

Sampo-tietokanta on ollut käytössä vuodesta 2015 ja se on löytänyt uskollisen käyttäjäkuntansa, sillä sivulatauksia kertyy kuukausittain useita tuhansia. Sampo on Karjalan Sivistysseuran perustama karjalaisista suvuista ja Karjalan historiasta kiinnostuneille suunnattu tietokantapalvelu. Tietokantaan on koottu KSS:n hallussa olevaa tietoa ja asiakirjoja. Aineisto keskittyy KSS:n perinteisille toiminta-alueille Vienan Karjalaan, Aunukseen ja Raja-Karjalaan. 

Lue nämäkin:

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.