Uutiset

Uusi painos Suojärven perinnetietoa käsittelevästä teoksesta KSS:n kaupassa

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 10.8.2023
Asiasanat: kirjat, Suojärvi

Rajakarjalaisesta perinnetiedosta kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti ottaa lukulistalleen Lyyli Homeen teos Suojärveläisten juhlaa ja arkea: Elämää Raja-Karjalassa 1800-luvulta talvisotaan. Teoksesta on vastikään julkaistu uusi tarkistettu painos, ja se on nyt lisätty KSS:n kauppaan.

Kirja on kattava ensikäden tietopaketti karjalaisesta elämäntavasta kiinnostuneille. Teoksessa esitellään elämän koko kirjoon kuuluvia perinteitä, kuten pikkulasten hoitoa, kansanomaisia parannuskeinoja, häätapoja sekä kuolemaan liittyviä rituaaleja. Suojärveläisen elämän arki ja juhla tulevat lukijalle näin tutuiksi. Mukana on myös kuvaus suojärveläisten siviilien sotavankeudesta 1939–1940. Teos sisältää lisäksi kirjoittajan sukutietoa, kuten esimerkiksi tarkat kuvaukset Homeen suvun vanhasta karjalaistalosta.

Lyyli Home (1901–1982) oli kansakoulunopettajatar, joka eläkkeelle jäätyään keräsi vuosina 1967–1981 muistitietoa entisen kotiseutunsa Suojärven asukkaiden elämästä. Hän laati omien muistikuviensa, haastattelujen, kirjallisuuden ja arkistolähteiden perusteella yhteensä 15 tutkielmaa, joihin esitelty kirja perustuu.

Kauppaan: Suojärveläisten juhlaa ja arkea: Elämää Raja Karjalassa 1800-luvulta talvisotaan

Lyyli Home (2017, 2. painos 2023): Suojärveläisten juhlaa ja arkea. Elämää Raja-Karjalassa 1800-luvulta talvisotaan, 552 sivua, valokuvaliite.

Lue nämäkin:

Nedälin 38 karjalankielizet uudizet Yle Areenassa

Nedälin 38 karjalankielizet uudizet Yle Areenassa

Halličus on suannuh valmehekse omat nevvottelut tulien vuvven talovusarvivoezitykseh näh. Halličuksen b’udžiettuezitys on 11 (yksitostu) da puoli miljardua euruo alijiämähine. Kelan mugah halličusprogramman siästöt ollah vai ylen pieni vuitti kaikis sen maksettavis...

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.