Artikkelit

Kovia aikoja – karjalainen näkökulma

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 10.9.2020

Timo Vihavainen, Venäjän tutkimuksen emeritusprofessori, kirjoittaa ahkerasti erilaisista aiheista blogissaan. Nyt hän on arvioinut Pekka Vaaran uuden kirjan Viena 1919–1922 – Kun neuvostovalta tuli Karjalaan.

”Jos kysytään, mitä ihmettä Vaara vielä luulee tähän voivansa lisätä kaikkiin noihin tutkimuksiin, voisi vastaus lyhyesti olla se, että hän antaa asioille karjalaisen näkökulman. Asia on sikälikin luonteva, että hän itse polveutuu itäkarjalaisesta suvusta.”

”… Luen hänen [Vaaran] suureksi ansiokseen sen, että kirjojen karjalainen näkökulma selkeyttää myös lukijan kannalta muutosten ja niiden merkityksen ymmärtämistä. Aivan liian usein on historiankirjoituksessa karjalainen näkökulma sekoitettu bolševistiseen ja venäläiseen tai sitten suomalaiseen, kuten erityisesti ennen sotia tehtiin.

Tuo näkökulma ansaitsee kuitenkin tulla esitellyksi omana itsenään ja mielestäni tekijä on tässä onnistunut poikkeuksellisen hyvin.”

Linkki Vihavaisen blogiin, jossa koko arvostelu: https://timo-vihavainen.blogspot.com/2020/09/kovia-aikoja.html

Lue nämäkin:

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.