Uutiset

Viennan-Karjalaisperhe kotinsa portailla

Karjalan Sivistysseuran tuorein sukutarina kertoo Karhujen vaiheista

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 20.12.2019

Syyskuussa 2019 julkaistu Karhujen tarina on tarkka ja monivaiheinen kuvaus erään paahkomienvaaralaisen perheen koettelemuksista toisen maailmansodan aikaan. Taina Dalberg on toimittanut Vieno Meriläisen (os. Karhu) vuosina 2000–2013 keräämät vivahteikkaat sukutarinat yhdeksi kokonaisuudeksi, jonka Karjalan Sivistysseura on nyt julkaissut pienpainatteena.

Karhujen tarinassa ääneen pääsevät monet suuren perheen lapsista: heidän muistonsa kertovat ankarasta elämästä Vienan Karjalassa, kotiseutujen jättämisestä ja uudesta alusta Suomessa. Samat teemat ja tapahtumat toistuvat ihmisten muisteluksissa, mutta pienin ja kiinnostavin eroavaisuuksin.

Kirjan voi tilata Karjalan Sivistysseuran verkkokaupasta.

 

Lue nämäkin:

Viikon 38 karjalankieliset radiouutiset Yle Areenassa

Viikon 38 karjalankieliset radiouutiset Yle Areenassa

Suomalainen energiakonserni Fortum myy koko Uniper-omistuksensa Saksan valtiolle. Yli puolet suomalaisista on huolestuneita sähkön ja muiden energiamuotojen hinnannousuista. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran mukaan tänä vuonna jo noin 470:n...

Suomesta löytyi kolme uutta kärpäslajia

Suomesta löytyi kolme uutta kärpäslajia

Metsähallituksen mukaan metsät kätkevät sisäänsä täysin tuntematonta lajistoa.Metsähallituksen mukaan kärpäslajeja havaittiin Ilomantsista, Lieksasta, Kuhmosta ja Hämeenlinnan Evolta.Lue lisää Yle Uudizet karjalakse: https://yle.fi/uutiset/3-12630239Lisäksi,...

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.