Uutiset

Viennan-Karjalaisperhe kotinsa portailla

Karjalan Sivistysseuran tuorein sukutarina kertoo Karhujen vaiheista

Kirjoittanut: Toimitus
Julkaistu: 20.12.2019

Syyskuussa 2019 julkaistu Karhujen tarina on tarkka ja monivaiheinen kuvaus erään paahkomienvaaralaisen perheen koettelemuksista toisen maailmansodan aikaan. Taina Dalberg on toimittanut Vieno Meriläisen (os. Karhu) vuosina 2000–2013 keräämät vivahteikkaat sukutarinat yhdeksi kokonaisuudeksi, jonka Karjalan Sivistysseura on nyt julkaissut pienpainatteena.

Karhujen tarinassa ääneen pääsevät monet suuren perheen lapsista: heidän muistonsa kertovat ankarasta elämästä Vienan Karjalassa, kotiseutujen jättämisestä ja uudesta alusta Suomessa. Samat teemat ja tapahtumat toistuvat ihmisten muisteluksissa, mutta pienin ja kiinnostavin eroavaisuuksin.

Kirjan voi tilata Karjalan Sivistysseuran verkkokaupasta.

 

Lue nämäkin:

Nedälin 38 karjalankielizet uudizet Yle Areenassa

Nedälin 38 karjalankielizet uudizet Yle Areenassa

Halličus on suannuh valmehekse omat nevvottelut tulien vuvven talovusarvivoezitykseh näh. Halličuksen b’udžiettuezitys on 11 (yksitostu) da puoli miljardua euruo alijiämähine. Kelan mugah halličusprogramman siästöt ollah vai ylen pieni vuitti kaikis sen maksettavis...

Mikä on Uutisčuppu?

Uutisčuppu – Uudisčuppu on Karjalan Sivistysseuran uusi ajankohtaiskanava. Julkaisemme tällä sivustolla kiinnostavia uutisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutisviesti

Tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista.